Livsmedelsforskningsdagen 2024: Tryggad svensk livsmedelsförsörjning i osäkra tider

2024-04-17

Livsmedelsforskningsdagen 2024 - expertseminarium och nätverksmingel hos Formas.

Anmälan är öppen till årets temadag för aktörer i det svenska livsmedelssystemet. I år består Livsmedelsforskningsdagen av ett lunchseminarium och möte för inbjudna politiker, forskare och livsmedelsaktörer i riksdagen följt av öppet expertseminarium och nätverksmingel hos Formas.

Årets tema är ”Tryggad svensk livsmedelssektor i osäkra tider”. De senaste årens kriser har belyst brister i vår försörjningsförmåga och sårbarheter i livsmedelssystemet.

Stora utmaningar innebär nya krav på det komplexa livsmedelssystemet och kräver samarbete mellan många olika samhällsaktörer. Det finns förväntningar på att såväl produktion, export och beredskap ska öka vilket också måste ske inom de planetära gränserna

Utmaningarna innebär också nya möjligheter för svensk livsmedelssektor inom produktionsgrenar där vi i redan nu ligger i framkant och det kan också bidra till ny utveckling.

Årets Livsmedelsforskningsdag handlar om att skapa möten och möjligheter till ökad kunskap och samtal om livsmedelsberedskap. Dagen består av tre huvudaktiviteter; möte, expertseminarium och nätverksmingel.

Tider onsdag 17 april

  • Kl.12.00-14.00: Möte och lunchseminarium i riksdagshuset för inbjudna politiker, forskare och livsmedelsaktörer
  • Kl.14.30-15.15: Registrering och fika hos Formas
  • Kl.15.15-16.30: Expertseminarium i Formas lokaler på Drottninggatan 89
  • Kl.16.30-18.00: Nätverksmingel i Formas lokaler på Drottninggatan 89

Möte och lunchseminarium i riksdagen för inbjudna aktörer

Det här seminariet är ett möte i riksdagshuset för individuellt inbjudna politiker, forskare, tjänstemän och livsmedelsaktörer. Seminariet arrangeras av Sällskapet riksdagsledamöter och forskare, Rifo, i samarbete med Formas.

Program och praktisk information skickas ut till anmälda innan seminariet.
Om du har frågor om seminariet, kontakta Jessica Ekström.

Öppet expertseminarium och nätverksmingel hos Formas

Välkommen till Formas för att ta del av ett seminarium med modererade samtal mellan inbjudna forskare och experter som delar med sig av sina perspektiv på samspelet mellan livsmedelsberedskap, geopolitik och framsyn.

Expertseminariet sänds även digitalt. Program och talare uppdateras på den här sidan inom kort.

Efter expertseminariet bjuds alla in att stanna på nätverksmingel. Vi bjuder på dryck och enklare förtäring. Det går bra att ansluta till nätverksminglet även om du inte haft möjlighet att delta på expertseminariet.

Anmälan

Ange i anmälan vilka delar du önskar medverka på. Deltagandet är kostnadsfritt och antalet platser är begränsat.

Digital medverkan:

Det går att delta digitalt på expertseminariet som arrangeras hos Formas. Anmäl dig på länken nedan så får du påminnelse och information inför seminariet när det närmar sig.

Webbsändningen kommer visas här på webbsidan och kräver inget lösenord för att följa.

Om Livsmedelsforskningsdagen

Livsmedelsforskningsdagen är en del av en rad satsningar som Formas gör för att förmedla kunskap om aktuella frågor inom hållbar utveckling, miljö, areella näringar och samhällsbyggande.

Temadagen är en mötesplats samt en plattform för att sprida kunskap, erfarenhet och forskningsresultat inom livsmedelssystemet. Tillsammans stärker vi förutsättningar för samarbeten och innovation på vägen till ett hållbart och konkurrenskraftigt livsmedelssystem.

2024 genomförs Livsmedelsforskningsdagen för sjunde gången. Här finns program och inspelning från förra årets heldagskonferens som genomfördes på SLU Ultuna i Uppsala:

Livsmedelsforskningsdagen 1 juni 2023

Kontaktperson för seminariet:

Mer Information
Datum: 17 april 2024
Tid: 14:30 - 18:00
Plats: Formas huvudkontor, Drottninggatan 89, Stockholm (och digitalt)
Arrangör:Formas
Uppdaterad:12 februari 2024