Mat för livet 2025

Ge din personliga bild av de närmaste tjugo årens utveckling på matområdet – och försök dessutom berätta en bra historia! Peter Sylwan har lyckats. Till bokens godbitar hör historien om Gun och hennes grisar som lever efter sin natur och därtill kostnadseffektivt och miljöanpassat. Matmarknaden är global och boken är gränslös.

Men varför finns det inga svenska äppelodlare i Chile när det finns kinesiska grönsaksodlare i Skåne? Harry Potter som bonde – att få ut mer och bättre med allt mindre resurser. Bonden som oljeshejk. Mat och märken. Risk och rykten. Kundens och magens makt. Tillit är nyckeln. Och så genrädslan förstås. Kan forskarna förresten ge oss mat som gör oss både mätta och magra – kanske det "fettfria" fettet?

Femton unga forskare inom framsynsprojektet Mat för Livet 2025 hade samma uppdrag som Peter. Fördelen för honom var att han hade de andras visioner att inspireras av när han skrev den sextonde visionen. De övriga femton finns samlade i Mat för livet – om framtidens livsmedel. Läs gärna dem också

Författare: Peter Sylwan
Förlag: Forskningsrådet Formas
År: 2005-09-23
ISBN: 978-91-540-5956-9
Beteckning: T9:2005
Sidor: 96
Språk: SV

Mer information

Denna bok finns att beställa i tryckt format. Det gör du enklast från valfri internetbokhandel.

Skriv ut
Uppdaterad:7 februari 2019