Myter om maten
![](/images/18.462d60ec167c69393b913a83/1549956107906/Myter%20om%20maten.jpg)
Gräver vi vår grav med kniv och gaffel? Vad ska vi äta för att inte bli feta och sjuka? Hur hållbara är egentligen myndigheternas kostråd? Går vi vilse i pannkakan? Blir vi feta av fett, eller blir vi feta av socker? Tål våra gamla gener den nya maten? Eller är det bättre med stenåldersmat?
Frågor som de här diskuteras intensivt i medierna, och det händer att charlataner och falska profeter får utrymme för att sprida sina "sanningar". I Myter om maten är det forskare som presenterar och tolkar vetenskapliga rön. De är överens om mycket – men långtifrån allt.
Författare:
Redaktör Birgitta JohanssonFörlag:
Forskningsrådet FormasÅr:
2004-06-07ISBN:
91-540-5918-6Beteckning:
T2:2004Sidor:
229Språk:
SV
Mer information
Denna bok finns att beställa i tryckt format. Det gör du enklast från valfri internetbokhandel.
För lärare och skolor
Erbjudande till skolor och högskolor 30 kr/bok inkl moms vid beställning av minst 15 ex. Beställ genom att mejla till order@forlagssystem.se
För lärare finns också lärarhandledningar och arbetsuppgifter att ladda ner.