Genklippet? Maten, miljön och den nya biologin
Idag kan vi förändra växter, djur och bakterier på ett nytt sätt – genom att klippa ut gener och föra över dem från en art till en annan. Är det farligt för människa och miljö när genmodifierade organismer börjar odlas och blir mat på våra fat? Eller blir gentekniken klippet som kommer att rädda världen från svält och miljöproblem?
Gentekniken påverkar det levandes urgamla spelregler. Därför har den stött på hårt motstånd från europeiska konsumenter och miljöorganisationer. Men vad säger forskarna om möjligheter och risker med den nya biologin?
Författare:
Redaktör Birgitta JohanssonFörlag:
Forskningsrådet FormasÅr:
2003-09-23ISBN:
91-540-5906-2Beteckning:
T8:2003Sidor:
157Språk:
SV
Mer information
Om denna bok finns kvar på förlaget går den att beställa i tryckt format. Det gör du i så fall enklast från valfri internetbokhandel. Om boken är slut på förlaget hänvisar vi till bibliotek. Formas kommer inte att trycka några nya upplagor.