Så är det att jobba på Formas

På Formas är vi drygt 100 medarbetare som jobbar med kunskap för en hållbar utveckling.

Vill du jobba med något du känner dig stolt över?

Formas finansierar forskning och innovation för en hållbar samhällsutveckling och som kan bidra till att uppfylla FN:s hållbarhetsmål. Vi sammanställer också kunskapsöversikter inom miljöområdet och bedriver forskningskommunikation. Allt vi gör på Formas, gör vi i dialog och samverkan med forskare och andra aktörer, såväl i Sverige som internationellt.

Britta Fängström

Vad jag tycker om med Formas är att det är en organisation som blickar framåt. Det finns en stor förändringsbenägenhet kopplat till händelser i omvärlden. För mig är Formas mer än ett jobb, det är ett nätverk och en plattform för att träffa världen.

 

Britta Fängström, Senior rådgivare


Välkommen till en kunskapsvärld full av möjligheter

Formas vision är att kunskap bygger en hållbar värld. Och det är våra engagerade och kompetenta medarbetare som gör det möjligt. Vi finansierar spännande projekt med fokus på både vetenskaplig kvalitet och samhällsnytta. Det finns goda möjligheter att bidra med nya perspektiv på hållbarhet och därmed goda möjligheter att utvecklas i arbetet.


Emma Gretzer

Jag brinner för att få människor att växa och utvecklas. Och det går inte en dag utan att jag själv lär mig något nytt. Det är tack vare den öppenhet och hjälpsamhet som råder inom Formas. Det blir alltid bra samtal.

 

Emma Gretzer, Avdelningschef


Anna Kuznetcova

Något jag uppskattar är att vi samarbetar tvärs igenom organisationen. Vi kollegor kompletterar varandra och man har alltid möjlighet att vara med och påverka.


Anna Kuznetcova, Forskningshandläggare


Vi vill ge dig förutsättningar att trivas hos oss och göra ett bra jobb

Som medarbetare på Formas är du vår främsta styrka. Det är viktigt för oss att du får en schysst balans mellan jobb och fritid. Därför har vi en rad förmåner att erbjuda, bland annat:

  • Förtroendearbetstid, vilket underlättar att förena arbete och privatliv
  • Möjlighet att arbeta på distans
  • Generösa semestervillkor som gäller för statsanställda
  • Friskvårdsbidrag och motion på arbetstid
  • Kultur, konst och litteratur
  • Löneväxling för pensionssparande och semester
Uppdaterad:4 januari 2024
Sidansvarig: Elisabeth Cameron