Världshavsdagen – vad vet vi egentligen om havet?

2024-06-04

Inför den internationella världshavsdagen, World Ocean Day, anordnar den svenska kommittén för FN:s årtionde för havsforskning ett seminarium om havsmedvetenhet, Ocean literacy, i samarbete med Naturhistoriska riksmuseet.

En ny undersökning om svenskars relation till havet visar att de flesta av oss vet att havet är viktigt men inte alltid hur viktigt.

Havet är en källa till mängder av resurser och ekosystemtjänster som vi människor behöver. Hur gör vi då för att hållbart kunna nyttja dessa?

Forskningen visar att haven inte bara är viktiga för en växande blå ekonomi, biologisk mångfald och klimatet, utan också för vårt välbefinnande. Initiativ under FN:s årtionde för havsforskning visar att medborgarforskning engagerar allmänheten och ger exempel på hur vi alla kan bidra till det hav vi vill ha i framtiden.

Naturhistoriska riksmuseet bjuder även in till guidad visning av den nya utställningen ”En värld av vatten” i anslutning till seminariet.

Anmälan krävs för fritt inträde.

Anmälan är öppen

Deltagandet är kostnadsfritt och antalet platser är begränsat. Avboka din plats om du får förhinder på: info@havsmiljoinstitutet.se

Tider 4 juni

12.00-13.00 Inträde till museet
13.00-15.00 Konferensprogram
15.00-16.00 Visning av ”En värld av vatten”

Den här sidan uppdateras löpande med bekräftade talare och mer information.

Mer Information
Datum: 4 juni 2024
Tid: 12:00 - 16:00
Plats: Naturhistoriska riksmuseet
Arrangör:Kommittén för FN:s årtionde för havsforskning
Uppdaterad:26 april 2024