Avdelningschef Digital verksamhetsutveckling

Är du en god ledare med passion för digitaliseringens möjligheter? Vill du skapa bestående förändring och ge professionellt stöd till din verksamhet? Då är det här en möjlighet för dig!

Ansvarsområden/arbetsuppgifter

Som avdelningschef på Formas avdelning för digital verksamhetsutveckling får du ansvar att driva och utveckla Formas digitaliseringsresa. Det innebär bland annat att ge professionellt stöd och bistå med kompetens så att myndighetens verksamhet utvecklas, är fortsatt innovativ och nyttjar digitaliseringens möjligheter.

Du leder och är delaktig i myndighetens digitalisering, digitala verksamhetsutveckling samt utveckling av relevant och effektivt IT-stöd.

Formas mål är att ligga i framkant i jämförelse med andra myndigheter av samma storlek när det kommer till digitala lösningar och processer. Formas vill kunna genomföra och visa på profilprojekt inom digitalisering som skapar mervärde och nytta.
Avdelningen är nyinrättad och rollen innebär till en början ledarskap för tre medarbetare. För att lyckas med uppdraget krävs utöver gott ledarskap även ett aktivt samarbete inom gruppen och med samtliga avdelningar inom myndigheten men även externt samarbete med olika aktörer.

Som ledamot i ledningsgruppen tar du ett helhetsansvar för Formas och representerar myndigheten i olika externa sammanhang.

Vem är du?

Vi söker dig som har goda erfarenheter av utveckling och ledning av digitala processer. Du är en van förändringsledare som kan situationsanpassa ledarskapet, entusiasmera och skapa god laganda. Du är drivande och ansvarstagande, vågar ta beslut och är modig samt har en god förmåga att få andra att förstå fördelarna med besluten. Samtidigt är du ödmjuk, tydlig och mycket kunnig inom digitaliseringens möjligheter. Du anpassar dig enkelt efter behov och situation och trivs lika bra i ett operativt som i ett strategiskt sammanhang.

Relevant akademisk utbildning samt att du arbetat som chef med personalansvar är ett krav. Det är meriterande om du har erfarenhet från annan myndighet och medverkat i ledningsgruppsarbete.

Vad erbjuder Formas dig?

Formas erbjuder dig möjligheten att arbeta i en kunskapsintensiv organisation med motiverade medarbetare och hög förändringsbenägenhet.

Du erbjuds även ett stimulerande och varierande arbete med stort eget ansvar och möjlighet att påverka. Du får möjlighet att sätta din prägel på en ny avdelning och driva utveckling avseende digitalisering inom Formas och i samverkan med andra aktörer.

Formas har idag cirka 90 medarbetare och sitter i kreativa, aktivitetsbaserade lokaler på Drottninggatan 89 i Stockholm. Formas är även värdmyndighet för Klimatpolitiska rådet.

Formas erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter till alla. På Formas tror vi på jämställdhet, inkludering och mångfald och lägger stort värde vid olika erfarenheter. Därför ser vi positivt på sökanden med olika bakgrunder och erfarenheter.

Ansökan och mer information

I den här rekryteringen samarbetar Formas med Compass. Du söker tjänsten via länken och vi hanterar ansökningarna löpande, så ansök gärna så snart som möjligt. För mer information om bolaget och tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Compass ansvariga konsulter Hans Jansson på 073-461 36 03 eller Annika Norberg på 070-486 65 93.

Skriv ut
Sidansvarig: Elisabeth Cameron
Uppdaterad:15 maj 2020