Digital verksamhetsutvecklare

Drivs du av möjligheten att påverka och skapa förändring? Vill du bidra till en hållbar värld genom kunskap och kreativitet?

Som verksamhetsutvecklare kommer du ha ett övergripande ansvar för vårt digitala förändringsarbete. Rollen innebär att du ska identifiera hur vi kan genomföra vårt uppdrag på bästa sätt genom utveckling av våra digitala arbetssätt, processer och miljö. Du tar initiativ till och implementerar innovativa systemlösningar som kan förstärka och utveckla myndighetens förmåga att uppfylla beslutade verksamhetsmål. I din roll ingår att leda och samordna utvecklingsprojekt. Rollen som digital verksamhetsutvecklare är ny och det innebär att du kommer ha stora möjligheter att vara med och utforma tjänstens inriktning.

Tjänsten kommer att vara placerad på avdelningen för miljö, och du samverkar med samtliga avdelningar. Du har en nära kontakt med myndighetens ledningsgrupp och kan komma att företräda myndigheten i kontakter med externa samarbetspartners. Utvecklingen sker ofta i samarbete med andra myndigheter och vår IT-drift finns på vår systermyndighet Vinnova. Omvärldsbevakning och deltagande i olika externa nätverk är därför en viktig del av din vardag.

Din bakgrund

Vi söker dig som har:

  • Relevant akademisk examen
  • Flerårig vana av att leda förändringsarbete
  • Flerårig erfarenhet av verksamhetsutveckling på strategisk nivå
  • Bred kompetens inom digitalisering, IT- och teknikutveckling
  • Dokumenterad erfarenhet av att ställa krav på leverantörer
  • God förmåga att uttrycka dig enkelt och tydligt i tal och skrift både på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av att genomföra upphandlingar
  • Erfarenhet från offentlig sektor eller annan politisk styrd verksamhet
  • Ledarerfarenhet

Egenskaper vi värdesätter

Du har god förmåga att se helheten, planera och prioritera. Du är duktig på att själv driva arbete framåt och ta initiativ. Som person är du strukturerad, analytisk, noggrann och ansvarstagande. Du arbetar både självständigt och i grupp och har god förmåga att samarbeta konstruktivt med andra och att inspirera medlemmarna i dina projekt. Du har ett stort engagemang för hållbarhetsfrågor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om anställningen

Anställningen är tillsvidare. Formas tillämpar 6-månaders provanställning.

Formas erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter till alla.

På Formas tror vi på jämställdhet, inkludering och mångfald och lägger stort värde vid olika erfarenheter. Därför ser vi positivt på sökanden med olika bakgrunder och erfarenheter.

Ansökan

Du ansöker genom att klicka på knappen Ansök. Sista ansökningsdatum är 2019-06-20.

Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Beslut om tillsättning publiceras på hemsidan.

Vi avböjer all rekrytering- och annonseringshjälp.

Kontaktinformation
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef John Tumpane.

Kontaktpersoner

Skriv ut
Sidansvarig: Elisabeth Cameron
Uppdaterad:13 juni 2019