Film från Formas foodhack

2019-05-03
Bild

30 olika nationaliteter som fanns representerade bland de cirka 60 tävlande på Formas och Krinovas Foodhack.

Vinnarna av innovationstävlingen Food hack by Krinova & Formas 2019 blev laget bakom konceptet Peecycling där urin istället för att bli nerspolat ska tas till vara på som gödningsmedel till livsmedelsproduktionen. Nu kan du se en video från tävlingshelgen.

`Åtta lag fördelat på lika många utmaningar jobbade under en helg med att skapa innovationer inom livsmedelsområdet för en hållbar värld, allt med stöd av den senaste forskningen. Ghana, Pakistan och Italien är några av de 30 olika nationaliteter som fanns representerade bland de närmare 60 tävlande. Juryn hade ett styvt jobb för att utse vinnaren men tillslut gick förstapriset på 35 000 kr till laget bakom Peecyckling.

– Den glöd och hängivenhet som hackarna har visat för hållbarhet och innovation den här helgen är precis vad vi behöver för att nå FN:s globala mål. Genom att göra Food Hack 2019 med Krinova skapar vi också en viktig mötesplats för forskare, studenter, offentliga organisationer och näringsliv. Där intressanta lösningar som de hackarna tagit fram under helgen blir möjliga, sa Formas generaldirektör tillika jurymedlemmen Ingrid Petersson efter tävlingen.

Totalt deltog närmare 200 personer i helgens Food hack som inleddes med Food talk under fredagen, då forskare och företagare talde om den senaste utvecklingen inom livsmedelsområdet.

Besök hackets hemsida Länk till annan webbplats. för att läsa mer eller läs vårt pressmeddelande Länk till annan webbplats..

Uppdaterad:7 maj 2019