Formas frågor i topp

2018-07-09

Almedalsveckan i Visby är slut för i år där Formas medarbetare deltog i seminarier och samtal. Generaldirektör Ingrid Petersson var med och diskuterade hållbarhet och forskningspolitik tillsammans med politiker, forskarsamhället och näringslivet.

Hållbarhet var ett av de populäraste orden om man gick igenom seminarierubrikerna under Almedalsveckan, det är en trend som har hållit i sig ända sedan 2016 enligt siffror från Dagens Industri.

– Hållbarhet var om inte det vanligast förekommande ordet i evenemangsrubriker i alla fall ett av dem. Därför känns det viktigt att Formas som ett forskningsråd för hållbar utveckling deltog i seminarier och samtal, samt bevakade arrangemang och tog del av andra organisationers frågeställningar och kunskap, säger Formas generaldirektör Ingrid Petersson.

Ingrid Petersson deltog i seminarier både i rollen som Formas generaldirektör samt som ordförande i Agenda 2030-delegationen och det går att kolla på två av seminarierna i efterhand, Uppsala universitets seminarium om öppen vetenskap Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och SLU:s seminarium om hur svensk forskning ska bidra till Agenda 2030 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Man kan även se en intervju med Ingrid Petersson Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som Affärsvärlden gjorde direkt efter deras och Deloittes seminarium om hur kommunerna ska jobba med hållbarhetsmålen.

Om du vill läsa mer om vilka arrangemang som Formas deltog i under Almedalen kan du klicka här.

Uppdaterad:22 januari 2019