Formas frukost om hållbart samhällsbyggande

2018-02-06

Välkommen till årets första Formas frukost på torsdag den 22 februari! Då diskuterar vi hur man kan säkra att hållbarhetsambitionerna lever vidare när de hållbara stadsdelarna är färdigbyggda. Kom och lyssna på våra intressanta talare och delta själv i diskussionen - på plats eller via vår webbsändning.

Höghus beklädda i växter

Att bygga hållbara städer är en nyckel för att möta både klimatutmaningar och sociala utmaningar, men vad händer med hållbarhetsarbetet när byggena är klara? Det är en viktig fråga nu när bostadssatsningarna är många och stora. I år planeras det byggas omkring 75 000 bostäder, vilket är på en nivå som Sverige inte har nått sedan miljonprogrammets tid. Samtidigt som investeringarna i forskning och innovation inom hållbart samhällsbyggande är större än någonsin.

Hur ska vi arbeta med hållbarhet när byggena är klara? Hur skapar vi långsiktigt hållbara städer där invånarna också lever hållbart? Hur tar vi hand om de nybyggda stadsdelarna så att de inte halkar efter i den ständiga utvecklingen och vems ansvar är det att bostadssatsningarna förvaltas på ett bra sätt?

Frukostmötet hålls på Nobelmuseet, Stortorget 2, i Stockholm. För dig som inte kan delta på plats kommer vi webbsända evenemanget och filmen kommer även finnas tillgänglig i efterhand. (Här på formas.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. alternativt på vår youtube-kanal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..).

Moderator för frukosten är Formas generaldirektör Ingrid Petersson och följande talare är inbjudna:

  • Cecilia Katzeff – Forskare i hållbarhet, beteende och design på KTH och docent i människa-datorinteraktion.
  • Maria Gardfjell – (MP) Kommunalråd i Uppsala.
  • Allan Larsson – Ordförande i föreningen ElectriCITY i Hammarby Sjöstad.
  • Henrietta Palmer – Vice vetenskaplig direktör för Mistra Urban Futures.

Program:
07:30 - 08:00 Formas bjuder på ekologisk och vegetarisk frukostbuffé.

08:00 - 09:00 Presentationer och samtal.

Uppdaterad:22 januari 2019