Samverkan och improvisation för social bostadspolitik

2017-12-20

Ett trettiotal forskare och andra aktörer inom samhällsbyggande möttes på Orionteatern den 17 november för att lära sig mer om Formas aktuella utlysning inom socialt hållbar bostadspolitik. Eftersom Formas gärna ser samverkan med samhällets aktörer i de kommande ansökningarna fick deltagarna också möjlighet att nätverka med varandra efter goda tips från skådespelare.

Utlysningen presenterades av ansvarig forskningssekreterare Emma Holmqvist med kollegor. Det är den första utlysningen i det Nationella forskningsprogrammet för hållbart samhällsbyggande Länk till annan webbplats., och totalt finns 80 miljoner kronor till forskning för en socialt hållbar bostadspolitik att söka innan 16 januari 2018. Här kan du läsa allt om utlysningen och om hur du söker Länk till annan webbplats..

Nedan ser du en kortversion av presentationen.

Här kan du se en längre film från mötet med mer information om utlysningen och en frågestund.

Deltagarna fick också tillfälle att se vad improvisation kan göra för kreativitet och samverkan. Helena Lindegren och Janne Berg från Stockholms improvisationsteater förmedlade framgångsfaktorer från sin värld. För att få till ett gott samspel – kanske även inom forskning – gäller det att säga ”ja”, ”och”, och att våga göra misstag. Kika gärna på den här filmsekvensen med improvisatörerna.

Har du frågor om utlysningen? Kontakta Emma Holmqvist, emma.holmqvist@formas.se, 08-775 40 32.

Uppdaterad:25 januari 2019