• Startsida
  • / Evenemang
  • / Informationsmöte och matchmaking: Samhällsplanering för omställning, steg 1

Informationsmöte och matchmaking: Samhällsplanering för omställning, steg 1

2019-11-29

Formas ordnar ett matchmakingmöte, där du kan berätta om din idé och hitta nya samarbetsparter inom akademi eller offentlig sektor. Ni kommer att kunna söka gemensamma planeringsbidrag för att utveckla projekt och samarbeten mellan akademi och praktik.

Sverige står inför stora utmaningar för att ställa om till ett hållbart samhälle. Utmaningarna består till exempel av miljörelaterade problem såsom att vi förbrukar för mycket resurser, att vi behöver minska risken för klimatförändringar samt anpassa oss till att de faktiskt sker, och att klyftorna ökar mellan sociala grupper och olika platser. Samhällsplanering är en viktig funktion för att möta dagens utmaningar och skapa ett framtida hållbart samhällsbyggande.

Utlysningen Samhällsplanering för omställning sker i två steg. I det första steget kan du söka planeringsbidrag för förberedande arbete med att utveckla projekt samt initiera och utveckla samarbeten, såväl tvärvetenskapliga som mellan akademi och praktik.

I samband med mötet spelar vi in ett webbinarium kl. 13.00–14.00. Du och de som tittar på distans har chans att ställa frågor och få svar om utlysningen. Mötet hålls på svenska men du kan förstås nätverka, ställa frågor om utlysningen och få svar på engelska.

När du anmäler dig får du ange vilka teman i den nationella forskningsagendan för hållbart samhällsbyggande som du är mest intresserad av att samarbeta kring. Agendan hittar du här, i kort version på webben eller som lång version att ladda ner.

När du anmäler dig har du också möjlighet att kortfattat beskriva din idé eller frågeställning. Om tid finns får du möjlighet att presentera din idé för en större grupp under eftermiddagen.

Det här är ett tillfälle för forskare och praktiker att mötas för att diskutera samhällsbyggnadsfrågor och initiera samarbeten inför utlysningen av planeringsbidrag. Evenemanget riktar sig främst mot akademi och offentliga aktörer, övriga är välkomna i mån av plats. Observera att endast forskare och offentliga aktörer kan söka finansiering!

Mer Information
Datum: 29 november 2019
Tid: 13:00 - 16:00
Plats: Formas, Drottninggatan 89, Stockholm
Skriv ut
Sidansvarig: Jon Loit
Uppdaterad:10 oktober 2019