Myter om maten

Gräver vi vår grav med kniv och gaffel? Vad ska vi äta för att inte bli feta och sjuka? Hur hållbara är egentligen myndigheternas kostråd? Går vi vilse i pannkakan? Blir vi feta av fett, eller blir vi feta av socker? Tål våra gamla gener den nya maten? Eller är det bättre med stenåldersmat?

Frågor som de här diskuteras intensivt i medierna, och det händer att charlataner och falska profeter får utrymme för att sprida sina "sanningar". I Myter om maten är det forskare som presenterar och tolkar vetenskapliga rön. De är överens om mycket – men långtifrån allt.

Författare: Redaktör Birgitta Johansson
Förlag: Forskningsrådet Formas
År: 2004-06-07
ISBN: 91-540-5918-6
Beteckning: T2:2004
Sidor: 229
Språk: SV

Mer information

Denna bok finns att beställa i tryckt format. Det gör du enklast från valfri internetbokhandel.


För lärare och skolor

Erbjudande till skolor och högskolor 30 kr/bok inkl moms vid beställning av minst 15 ex. Beställ genom att mejla till order@forlagssystem.se


För lärare finns också lärarhandledningar och arbetsuppgifter att ladda ner.

Skriv ut
Uppdaterad:6 februari 2019