En dag om livsmedelsforskning och -innovation

Formas och den Nationella kommittén för livsmedelsforskning bjuder in till dialog och nätverkande för svensk livsmedelsforskning. Vi vill bland annat diskutera målbilden för svensk forskning och innovation inom livsmedel för 2030, och informera om arbetet med den strategiska agendan för livsmedelsforskning.

Datum: 23 januari 2019 10:00 - 16:00

Plats: Norra Latin, Stockholm City Conference Centre, Drottninggatan 71B, Stockholm

Arrangör: Formas och Nationella kommittén för livsmedelsforskning

Program för dagen

09.30 Registrering och kaffe
10.00 Välkomna
Ingrid Petersson, Formas generaldirektör och Inger Andersson, ordförande i Nationella kommittén för livsmedelsforskning hälsar välkomna

Statssekreteraren Elisabeth Backteman talar

10.25 Mot en strategisk forskningsagenda för livsmedel
• Det nationella forskningsprogrammet för livsmedel
Erika Ax, Formas
• Svensk forskningsfinansiering inom livsmedel 2011 – 2016
Katarina Nordqvist, Formas
• En bibliometrisk kartläggning av svensk livsmedelsforskning
Anna Ström, Chalmers/Food Science Sweden
• "Forskning och Innovation för en livsmedelssektor i världsklass" – en rapport
Hans Nyctelius, Roland Berger
• Sweden Food Arena: Vår vision och vägen dit
Elisabet Rytter, Livsmedelsföretagen
Anders Högberg, Orkla
• Livsmedelsforskningens behov och inriktning – en sammanfattning av inspel
Erika Ax och Annika Smedman, Formas

12.15 LUNCH

13.15 Workshop: Målbild för svensk livsmedelsforskning och innovation 2030
Sara Modig, Usify

14.45 Samtalsstationer om aktuell forskning – projektpresentationer

15.20 Information från Nationella kommittén för livsmedelsforskning
Inger Andersson, ordförande Nationella kommittén för livsmedelsforskning samt representanter från finansiärerna

Ca. 15.40 Mingel med förfriskningar

Dagen hålls på svenska, men det går förstås bra att nätverka och ställa frågor på engelska.

Anmälan stängde 16 januari och dagen är fullbokad.

Har du frågor om dagen? Kontakta Erika Ax, erika.ax@formas.se

Läs mer om det nationella programmet för livsmedelsforskning

Läs mer om Nationella kommittén för livsmedelsforskning

Sofia Rickberg

2018-12-13