Delta i Forskar Grand Prix

Anmäl dig senast den 1 oktober till Sveriges största tävling i presentationsteknik för forskare – Forskar Grand Prix! Forskar Grand prix arrangeras av forskningsråden Formas, Forte, Vetenskapsrådet och Vinnova tillsammans Vetenskap & Allmänhet.

Datum: 1 oktober 2017 09:00 - 17:00

Är du bäst i Sverige på att presentera din forskning?

Delta i Sveriges största tävling i presentationsteknik för forskare – Forskar Grand Prix! Läs mer och anmäl dig här senast den 1 oktober!

I Forskar Grand Prix tävlar du i att presentera din forskning på bara fyra minuter. Nu har du chansen att kvalificera dig direkt till finalen på Nalen i Stockholm den 28 november 2017!

”Vad forskar du om?” är kanske den vanligaste frågan du får som forskare. Att kunna svara på den på ett enkelt och engagerande sätt ökar dina chanser att nå ut med din forskning, du möter nya frågor du kanske inte tänkt på tidigare, och inte minst du tvingas du tänka efter vad kärnan i din forskning är – vilket sammantaget leder till ökad kvalitet på forskningen!

Förutom en finalplats vinner du även en masterclass i presentationsteknik. Där får du med dig kunskap och erfarenheter i presentationsteknik som du kommer att ha nytta av länge efter tävlingen! Det är detta moment som tidigare deltagare har värdesatt allra mest.

Gör så här

  • Förbered en max 4 minuter lång presentation om din forskning. Presentationen ska framföras på svenska. Du får använda hjälpmedel som Powerpoint, rekvisita, kläder, filmer m.m. men tänk på att du ska kunna framföra preseentationen live på en scen.
  • Spela in presentationen med mobiltelefon eller dylikt.
  • Ladda upp filmen på Youtube och skicka länken till oss.


Forskar Grand Prix arrangeras årligen sedan 2012 av forskningsråden Formas, Forte, Vetenskapsrådet och Vinnova tillsammans med föreningen Vetenskap & Allmänhet. 

Bengt Kopp

2017-09-07