2017-07-14

Formas söker HR-generalist

Formas har nyligen fått flera nya uppdrag från regeringen och vi kommer under hösten att arbeta med att förbereda för att inrätta ett nytt klimatpolitisk råd och en ny miljöanalysfunktion på myndigheten. Vi kommer därmed att ha ett betydande rekryteringsbehov under hösten för att bemanna dessa funktioner. Myndigheten består idag av ca 50 medarbetare.

Formas söker dig om vill vara med på en utvecklingsresa och hitta nya talanger som tillskott till vår kunskapsintensiva organisation. Du ingår i Förvaltningsenheten och kommer att jobba tätt tillsammans med HR-ansvarig.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som HR-generalist kommer du inledningsvis att fokusera på rekrytering. Du kommer att ansvara för hela rekryteringsprocessen från start till mål tillsammans med rekryterande chef.
Du kommer även att arbeta med introduktion av nyanställda, arbetsmiljöarbete, kompetensförsörjning, framtagning av policydokument, uppföljning, jämställdhet och likabehandling, medarbetarsamtal, internkommunikation med mera.

Din bakgrund

Formas söker dig om har:
- Högskoleutbildning från exempelvis personalvetarprogrammet eller likvärdig utbildning och/eller relevant erfarenhet från liknande arbetsuppgifter
- Har erfarenhet av arbete med rekrytering inom offentlig sektor och har kännedom om lagar och förordningar på området
- Goda kunskaper i MS Office

Det är meriterande om du har:
- Arbetat brett med HR-frågor
- Erfarenhet av arbete inom arbetsmiljö och/eller kompetensförsörjning

Egenskaper vi värdesätter

Vi söker dig som är ansvarstagande, självgående och som tycker om att ge god service.
Du har lätt för att samarbeta på alla nivåer, trivs med att arbeta konsultativt och har ett förhållningssätt som skapar förtroende i organisationen.

Om anställningen

Anställningen är tillsvidare med tillträde snarast. Formas tillämpar provanställning.

Formas erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter till alla.

Ansökan

Ansökan (personligt brev och CV) skickas via email märkt i ämnesraden med ref nr 2017-01848 till registrator@formas.se. Ansök senast 2017-08-14.

Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Beslut om tillsättning publiceras på hemsidan.

Vi avböjer all rekrytering- och annonseringshjälp.

Kontaktinformation

Vill du veta mer om tjänsterna är du välkommen att kontakta Formas förvaltningschef Karin Leth, karin.leth@formas.se, 072-208 18 65.

Uppgifter om rekryteringsprocessen lämnas av HR-ansvarig Carola Olofsson, 072-718 92 70.

Företrädare för Saco är Conny Rolén, tfn 08-775 40 30 och för ST John Tumpane, tfn 08-775 40 15.

Carola Olofsson

2017-07-14