Betalningsvillkor

Allmänt

I vår internetbokhandel kan du beställa böcker och andra tryckta publikationer. Följande villkor gäller för Formas försäljning över internet till privatperson, företag, organisation och myndighet.
Vi reserverar oss för eventuella fel i artikelinformationen och förbehåller oss rätten till prisändringar utan föregående avisering.Genomförd beställning innebär att du godkänner våra köpvillkor och samtycker till att namn och personnummer alternativt organisationsnummer registreras i vårt kundregister.

Beställning

1. Via internet på Formas hemsida. Böcker beställs via internet på Formas hemsida. En beställning via internet är genomförd när du erhållit en bekräftelse - "Din order har registrerats" - från oss. Vi kan dock inte garantera att vi kan leverera alla de titlar du beställt.

2. Via Formas kundtjänst hos Förlagssystem, telefon 08-697 95 00 eller
e-post order@forlagssystem.se

Priset

Priset anges alltid inklusive moms. Förutom priset tillkommer frakt och postens eventuella avgifter (se nedan under Porto och expeditionsavgift).

Kunduppgifter

För att handla hos oss måste du ange uppgifter i samtliga fält som är obligatoriska vid kundregistreringen . Om vi inte har din e-postadress kan vi inte skicka någon orderbekräftelse och vi kan inte meddela dig om kända leveransförseningar eller om någon del av din beställning inte kan levereras. Varje gång du lägger en ny beställning hos oss ska du kontrollera att de angivna adressuppgifterna är aktuella.

Formas lagrar dina namn- och adressuppgifter och andra kontaktuppgifter. Dessutom behandlas uppgifter om dina inköp, sammanlagt belopp och antal produkter.

Uppgifterna används av Formas för två ändamål, nämligen för att;
fullgöra kundrelationens ömsesidiga rättigheter och förpliktelser (betalning och leverans av produkter, m.m.)
utgöra underlag för information och marknadsföring

Information och marknadsföringsmaterial med stöd av uppgifterna i registret kan överföras till dig via e-post endast av Formas.

Personuppgifter sparas under den tid de äger aktualitet och under den tid du har en pågående relation med Formas och för en tid därefter då du kan utnyttja fördelarna med att vara kund hos Formas.

Du kan när som helst vända dig till Kundtjänst och begära att eventuellt felaktiga uppgifter om dig skall rättas eller raderas. Du kan när som helst skriftligen anmäla till Kundtjänst att du motsätter dig behandling av dina personuppgifter för marknadsföringsändamål. Uppgifterna kommer då att spärras för sådan användning.

Kundtjänst

E-post: order@forlagssystem.se. Tel: 08-697 95 00 (vardagar 9-16.00). Fax: 08-690 19 95

Leverans

Dina böcker kommer med Posten inom 5-7 arbetsdagar inom Sverige, följesedel medföljer. Faktura skickas separat.

Betalning

Betalning sker mot faktura som ska betalas inom 30 dagar.

Porto- och expeditionsavgift

Vid beställning i internetbokhandeln: vanlig leverans (Postpaket eller B-post) inom Sverige: 19 kr Vanlig leverans Europa (ej Sverige): 130 kr - Vanlig leverans övriga världen: 160 kr -Snabb leverans inom Sverige (A-post): 119 kr. I varukorgen visas kostnaden för böckerna samt uppgift om porto och moms.
Vid beställning via telefon, fax eller e-post: porto-/fraktkostnad i enlighet med postens priser. En expeditionsavgift på 25 kronor tillkommer också per ordertillfälle.

Postpaket/brev

Beroende på hur mycket din försändelse väger skickas den som postpaket (över 1 200 g) eller B-post (under 1 200 g). Postpaket levereras till Postens närmaste serviceställe och du får en avi i brevlådan. B-post levereras direkt till din brevlåda av din brevbärare. Om brevbäraren tycker att försändelsen är för stor för att bäras ut till dig lämnas den på Postens närmaste serviceställe, och du får en avi i brevlådan dagen efter.

Företag och organisationer får leverans med Företagspaket (om det väger mer än 1200 g, annars med B-post), förutsatt att man lämnat en gatuadress och inte en box-adress. Det tillkommer ingen extra kostnad för leverans med Företagspaket.

Ångerrätt och retur

Full ångerrätt gäller inom fjorton dagar från det att du mottagit varan, förutsatt att varan är i nyskick. Det är viktigt att du bifogar en kopia på din faktura/följesedel eller ett brev där ditt namn, din adress och ditt ordernummer står så att vi vet vad returen gäller.

Om du har beställt flera böcker drar du av beloppet på det du returnerat och betalar resterande belopp på fakturan. Du kommer inte att få något nytt inbetalningskort. Om du redan har betalat för boken gör vi en återbetalning till dig när vi mottagit returen. Maila i sådana fall information om ditt fakturanummer, din bank och ditt kontonummer till formas@fsproflog.se och meddela vilken/vilka böcker du kommer att returnera.

Returadressen är:

Förlagssystem AB
Returavdelningen/Formas
Tunavägen 90
791 61 Falun

Returporto enligt Postens portotabell betalas av kunden.

Reklamation

För att reklamera en felaktig eller defekt vara ber vi dig kontakta vår kundtjänst tel: 08 657 95 00 eller e-post: order@forlagssystem.se. Du får då en retursedel för att skicka tillbaka boken på vår bekostnad. Vi skickar dig en ersättningsbok utan någon extra fraktkostnad, förutsatt att boken finns tillgänglig. Kan vi inte ersätta dig med en ny bok gör vi en återbetalning till dig när vi fått den defekta boken i retur.

2016-03-01